Ga naar de inhoud

Overige Groen families

Familie Groen

Is uw familie Groen hier nog niet vermeld, of hebt u een website met een genealogie of kwartierstaat Groen? Stuur me dan even een berichtje en ik vermeld graag ook uw gegevens.
_____________________________________________________________________________________

Er zijn in Nederland verschillende andere families Groen, die (voor zover bekend) niet aan elkaar gerelateerd zijn. Nadere gegevens over onderlinge verwantschap tussen de verschillende families Groen zijn uiteraard van harte welkom!

In Groningen leefde een
Jan Hindriks Groen, die in 1764 te Veendam trouwt met Aaltje Roelfs. Zijn nageslacht staat op de website van Metha Hoeksema.

Dan zijn er de nakomelingen van
Jan Groen uit Tichelwarf in Oostfriesland. Hij trouwde daar in 1740 met Lupke Hindriks. Een deel van zijn nageslacht kwam in Groningen terecht, in de omgeving van Bellingwolde. Gegevens zijn te vinden op de site van Vera Witteveen-van Dalen.

In Overijssel leefde in 1748 te Rouveen een
Jan Groen, met zijn zoons Hendrik, Jan en Wobbe. Hierover vindt u meer op de site van Anneke Kruizinga-Groen.

Uit Noord Holland stammen de nakomelingen van
IJsbrand Jacobsz Groen, die in 1725 te Westzaan trouwde met Trijntje Pieters. Gegevens over deze familie op de website van Velis .

Eveneens uit Westzaan stamt de familie die voortgekomen is uit
Cornelis Leendertsz Groen, geboren 1658 te Westzaan, gehuwd 1683 te Westzaan met Grietgen Pieters. Deze familie vindt u op de website van Cor Groen.

In West-Friesland leefde in Grootebroek eind 17e eeuw Pouwels (Paulus) Meijndertsz, gehuwd met Geert Femmes. Een paar van hun kinderen dragen de naam Groen, o.a.
Pieter Pouwelsz Groen. Gegevens op de website van A. Groen.

Eveneens in West-Friesland leefde te Venhuizen
Theunis Groen van 1770-1835, gehuwd met Vrouwtje Koster. Gegevens op de site van Peter Groen.

In de Krimpenerwaard in Zuid-Holland werd rond 1700 in Langerak
Jacob Hendrikszn Groen(evelt) geboren. Zijn kinderen heten Groen. De gegevens staan op de website van Abel en Corrie Vegter.

In Zuid-Holland is in Oud-Beijerland overleed in 1632
Cornelis Jacobs Groen, gehuwd met Ursel Adriaensdr. Over zijn nageslacht bericht de website van Jaap Groen.

Ook in Zuid-Holland leefde het nageslacht van Aryen Bastiaensz die omstreeks 1490 is geboren. Dit is de vroegst bekende voorvader van het geslacht Groen waar
Jaap Groen en Dineke Breukelman over publiceren

Pieter Willemsz Groen werd geboren te Katwijk aan Zee op 12 april 1808. Hij leed schipbreuk op de kust van het eiland Tristan da Cunha met de schoener "Emily". Hij bleef daar behoudens enkele korte reizen tot zijn dood op 94 jarige leeftijd in 1902.

_____________________________________________________________________________________
Is uw familie Groen hier nog niet vermeld, of hebt u een website met een genealogie of kwartierstaat Groen? Stuur me dan even een berichtje en ik vermeld graag ook uw gegevens!

© 2024, Genealogie Groen. All rights reserved.
Last database update 3 januari 2024
Terug naar de inhoud